De aanbesteding

Het ontwerp is in grote lijnen bepaald. Op sommige gedeeltes zal het nog aangepast gaan worden maar met deze tekeningen en de technische omschrijving die de architect maar ook wij als toekomstige bewoners gemaakt hebben met behulp van de bouwbegeleider.

Het idee is om zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat je wil zodat je een afgewogen mandje krijgt met produkten en handelingen waar een prijskaartje aan gehangen kan worden. Hoe meer je van tevoren bedenkt hoe je het wil hebben, tot in de detail toe, hoe minder stelposten ( en dat zijn vaak de winstpakkers voor de bouwbedrijven ) hoe beter. Het liefst ziet een bouwbedrijf natuurlijk dat je eerst met ze afspreekt om de woning door hun te gaan laten bouwen en vervolgens de details te bepalen. Op het internet maar ook tijdens de bouwcursus van de gemeente Almere hoor je dat dit vaak enorme kostenposten worden. Om dit te voorkomen hebben we dus uitgebreid omschreven hoe we de woning afgewerkt willen hebben. Vervolgens worden deze gegevens gestuurd aan het bouwbedrijf wat een offerte mag uitbrengen op basis van open calculatie wat inhoudt dat de offerte gespecificeerd moet zijn op alle onderdelen zodat we een goede vergelijking kunnen maken in prijsstelling. Ruim een week geleden is dit verstuurd naar 4 bedrijven. Helaas kregen we begin deze week te horen dat de firma Riezebos niet op basis van een dergelijke aanbesteding een offerte wil uitbrengen. Blijkbaar hebben ze er geen vertrouwen in dat ze een scherpe prijs kunnen neerleggen voor dit project. We hebben dus meteen een ander bedrijf uitgenodigd op advies van USHI welke nu ook meedoen in de race wie ons huis mag gaan bouwen. Vandaag ( 25-08-2011 ) haakte ook een andere firma af omdat ze het te druk hebben ! Hoezo bouwcrisis ? Nou gelukkig maar want anders hadden we daar vast geen scherpe prijs van ontvangen.

In deze tijden van crisis hopen we natuurlijk op die kleinere firma die wel een leuke klus kunnen gebruiken en daarom met minimale winst genoegen nemen. Grotere firma's hebben vaak grotere overheadkosten en kunnen minder makkelijk schakelen in een project waar regelmatig overleg met de architect nodig is. Vandaag is direct dus de laatste aangeschreven en hopen we binnen een maand meer duidelijkheid te hebben over welke partij het gaat worden. Samen met onze bouwbegeleider zullen we een keuze gaan maken op basis van prijs, informatievoorziening, gedane projecten en ervaring van de bouwbegeleider in het beoordelen van offertes. Als geen ander hebben zij de kennis van hoe er naar een offerte gekeken moet worden door hun grote ervaring met vele projecten die ze hiervoor gedaan hebben.

http://www.ushikenniscentrumbouwen.nl/Offerte_vergelijk.html

Het beloofd een spannende periode te gaan worden !

 

Update 31/8:

Er is weer een firma afgehaakt, de firma Nijhuis. Blijkbaar hebben ze er niet het vertrouwen in dat ze voldoende kunnen verdienen aan de bouw van ons huis. Een teleurstelling maar tegelijkertijd ook weer een goed teken omdat dit duidelijk maakt dat de winstmarges op een dergelijke aanbesteding een stuk lager zijn dan ze kunnen de winstmarges die ze kunnen pakken indien je van tevoren met een bouwbedrijf een koopcontract afsluit en dan pas alle details gaat uitwerken. Op BNR was er een uitgebreid verslag over hoe misdadig hoog sommige "meerwerk" posten soms waren. Voor het verschuiven van een stopcantact laag naar de vloer moets soms wel 200 euro meer betaald worden. Belangrijk voor ons en anderen is om duidelijk voor het tekenen van een contract te vragen baar de lijst met meerwerkkosten. Vooraf goed bedenken wat je wil kan je een hoop geld besparen !

Voor ons zijn er nu 3 bedrijven die een offerte gaan uitbrengen, voldoende om de aanbieders ook een hogere slagingskans te geven en toch ook een scherpe offerte uit te laten brengen. Met behulp van onze bouwbegeleider USHI hopen we dan een goede keuze te kunnen maken en de aanbesteding goed uit te kunnen onderhandelen. Op die manier verdient de bouwbegeleider zichzelf gewoon terug en hebben wij de kennis en begeleiding van iemand met verstand en ervaring in het volledige proces van het bouwen van een huis van het begin tot het eind.

Reacties

JimmiNi schreef op 22-10-2017 16:34
hNqmqQ http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Merziuz schreef op 14-11-2020 08:46
WNmdsd http://pills2sale.com/ viagra online
dobson schreef op 4-12-2020 01:03
qFbTTr https://www.quora.com/What-the-top-SEO-keywords-for-essay-you-know/answer/Alan-Smith-1772 write my essay
johnan schreef op 13-12-2020 01:44
m61Yj1 http://xnxx.in.net/ xnxx videos
dobson schreef op 13-12-2020 07:01
erXmh6 https://writemyessayforme.web.fc2.com/
dobson schreef op 15-12-2020 08:01
EeC8au https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay
dobson schreef op 9-1-2021 11:49
S0oR14 https://writemyessayforme.web.fc2.com/octavio-paz-essay-day-of-the-dead.html
johnanz schreef op 9-1-2021 16:06
bSIu4A http://waldorfdollshop.us/ waldorf doll
markus schreef op 26-1-2021 16:56
gjDTW7 https://beeg.x.fc2.com/
markus schreef op 27-1-2021 14:23
SkhTD8 https://buyzudena.web.fc2.com/
johnansog schreef op 19-4-2022 03:05
http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms

Plaats een reactie

Naam:
Reactie: